Laki muuttui – valmennamme ja tuemme työntekijöitä irtisanomistilanteissa

Muutosturvalain muuttumisen myötä irtisanotuilla työntekijöillä on nykyään oikeus työllistämistä edistävään valmennukseen tai koulutukseen. Muutosturvan tavoitteena on parantaa taloudellisista, tuotannollisista tai työnantajan toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvista syistä irtisanotun työntekijän asemaa ja edistää hänen mahdollisimman nopeaa uudelleen työllistymistä.

Muutosturvavalmennus on Go Onin uusi palvelu, jolla vastataan tähän haasteeseen. Irtisanomiset ja työtehtävien uudelleenjärjestelyt kannattaa hoitaa hyvin ja suunnitelmallisesti. Tavoitteena on, että asiakas pääsee helpommalla, kun on ulkopuolista apua työntekijöiden uudelleen työllistämiseen. Laadukkaalla prosessilla pidetään huoli myös työnantajamielikuvasta.

– Irtisanomistilanteet ovat aina haastavia, mutta hyvin hoidettuna niistä jää positiivinen mieli ja työntekijät työllistyvät nopeasti uudestaan, kertoo toimitusjohtaja Kimmo Salminen.

Muutosturvavalmennus auttaa ja tukee valmennettavia haastavassa muutostilanteessa irtisanomisen jälkeen. Valmennuksen tavoite on antaa hyvät valmiudet tämän päivän työnhaun taitoihin ja oman osaamisen tunnistamiseen, jolloin uudelleentyöllistyminen on helpompaa.

Valmennuksen sisältö rakennetaan valmennettavien tarvitseman tuen mukaisesti yksilöllisesti ja ne voidaan toteuttaa joko ryhmä- ja/tai yksilövalmennuksina. Iso osa sitä on irtisanotun henkilökohtainen kohtaaminen ja mahdollisuus muutosten aiheuttamia tunteita.

– Valmentajiemme vuosien rekrytointikokemus antaa hyvät valmiudet neuvoa ja tukea työhaussa. Asiantuntijoidemme paikallisten sekä valtakunnallisten verkostojemme ja avoimien työpaikkojen ansiosta pystymme tarjoamaan useille töitä jo valmennuksen aikana, toteaa Salminen.

Faktaa muutosturvalaista

  • Koskee työnantajaa, joka työllistää säännöllisesti vähintään 30 työntekijää.
  • Irtisanottavan työntekijän työsuhteelta edellytetään vähintään 5 vuoden yhdenjaksoista kestoa työsuhteen päättymiseen mennessä.
  • Velvollisuus tarjota tuotannollisesta ja taloudellisesta syystä irtisanotulle työntekijälle työllistymistä edistävää valmennusta tai koulutusta.
  • Järjestettävä itse tai hankittava ulkopuoliselta palveluntarjoajalta sellaista opastusta, joka auttaa irtisanottavaa henkilöä työllistymään uudelleen.

Osallistujien kommentteja valmennuksesta:

Oli loistavaa, kun sain puhua omana itsenäni luottamuksella, loi varmuutta jatkoa varten.

Hurjan paljon kiitoksia kaikista vinkeistä ja luottamuksellisista mukavista keskusteluista.

Kiitos kuuntelemisesta ja läpikäytyjen asioiden selkokielisestä esityksestä.

Lue asiantuntijamme vinkit haastaviin tilanteisiin!

Asiakkaan kannalta hyvin hoidettu muutosturvavalmennus jättää hyvän muistijäljen ikävästä tilanteesta irtisanotuille, kun he saavat ammattilaisten valmennusta, joka tavoite on uuden työn löytäminen.


Kati Kulin

henkilöstöjohtaja, Go On Yhtiöt

Lue lisää

Löydä paikallinen yhteyshenkilösi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa yrityspalveluissa.

helsinki
team-tornio
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lahti
mikkeli
oulu
lappeenranta
pori
pirkanmaa
raahe
rovaniemi
tornio
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
team-go-on
asiantuntijapalvelut

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi asiantuntijoidemme parhaat vinkit rekrytointiin!