Avainhenkilöiden suorahaku | Ihmiset suorahaun takana | Suorahaku työnhakijalle

Mitä oikeastaan etsit, kun haet liiketoimintaan sopivaa osaamista?

Yli 15 vuotta HR- ja rekrytointityön parissa työskennellyt toimitusjohtaja Soili Nepponen aloitti oman uransa ohjelmistotalosta, jossa etsittiin ratkaisu asiakkaan liiketoiminnan ongelmaan. Onnistunut rekrytointi lähtee samasta asiasta. Osaamisen avulla ratkaistaan liiketoiminnan haaste tai muutostilanne. 

Mia Aspregrén on johtamisen arviointiin erikoistunut psykologi, jolla on rekrytointiin ja avainhenkilö-arviointeihin 20 vuoden kokemus, josta viimeisin suorahaku-yhtiön toimitusjohtajana. Hän on  toiminut osaltaan suorahakualan uudistajana tuoden organisaatiokulttuurin ymmärtämisen ja ehdokaskokemuksen merkityksen suorahaun ytimeen. Mia on Go On Groupin hallituksen puheenjohtaja ja toteuttaa Go On Executiven tiimin kanssa vaativimpia johdon suorahakuja.

Suorahakumarkkinan tarjonta on laajaa. Käytännössä kuka tahansa voisi ostaa tietokoneen, avata LinkedIn-tilin ja ilmoittaa tekevänsä suorahakua. 

 

Miksi onnistunut suorahaku vaatii kuitenkin paljon asiantuntemusta, tunneälyä, aktiivisuutta ja kokemusta? 

 

Suorahaun onnistumiseen vaikuttavat kaikki yksityiskohdat oikeasta profiloinnista yrityskulttuuriin. Niinkin on joskus tapahtunut, että erinomainen ehdokas ei pärjää haastattelussa. Ulkopuolisena suorahaun ammattilainen pystyy kuitenkin aistimaan keskinäisessä vuorovaikutuksessa yhteistä innostusta ja visiointia. 

Suorahaku on henkilökohtainen työpaikkailmoitus. Monille ehdokkaille yhteydenotto tulee yllätyksenä. 

Suorahakukonsultin tehtävä on edustaa rekrytoivaa yritystä ja tarjolla olevaa työn sisältöä parhaansa mukaan. Hän on tukemassa molempia osapuolia oikeanlaisen mielikuvan muodostumisessa. 

Avoin keskusteluyhteys, palautekeskustelut ja jatkuva tuki ovat suorahakuprosessin tärkeimmät kulmakivet. Jo toimeksiannon alussa on osattava antaa oikea käsitys markkinan tarjonnasta. On uskallettava reilusti myös kertoa, milloin toiveiden osuminen toimeksiannon ehdokaspotentiaaliin on haastavaa. Näin ymmärrämme toisiamme paremmin ja voimme luoda tarvittavaa liikkumavaraa toimeksiannon kanssa.  

kolme tärkeää vinkkiä, jotka auttavat sinua sopivimman yhteistyökumppanin valinnassa suorahakuun

 

  1. Vertaile sisältöjä

Kannattaa aina verrata toimeksiantojen sisältöjä eli mitä toimeksiantoon panostettavalla rahalla saa ja mitä toimenpiteet käytännössä tarkoittavat. Sisältö ratkaisee!

 

  1. Mieti valmiiksi, miksi teille kannattaa hakea töihin

Kannattaa miettiä jo valmiiksi, millainen nykyinen mielikuva yrityksestänne on ja miksi juuri teille kannattaa tulla töihin. Hyvällä valmistautumisella pystymme esittämään oikeita kysymyksiä ja se edistää inspiroivien keskustelujen syntymistä.

 

  1. Suhtaudu vaihtoehtoihin avoimin mielin

Samankaltaisen suorahakuprosessin kokemuksen puutteen vuoksi ei kannata sulkea silmiään. Koulu voi löytää oikein erinomaisesti sopivan uuden rehtorin, vaikkei valitsemallasi suorahakukumppanilla olisikaan kokemusta juuri koulutusalasta.

 

 

Ihmisyyteen nojaava suorahaun malli, jota kehitetään kokemuksella ja datalla

Go On Executiven 22 paikallisen ja yrittäjäpohjaisen suorahakukonsultin muodostama tiimi on ainutkertainen toimintamalli Suomessa. Mitä etua se tarkoittaa sinulle asiakkaana?

Suorahakutiimin osaaminen on yhdistynyt ja jalostunut vuosikymmenten aikana toteutettujen rekrytointitoimeksiantojen pohjalta. Työn vahvana peruskivenä on Go On konsernin lähes 20 vuoden ajalta kertynyt ymmärrys ja tieto suomalaisista työmarkkinoista. 

 

 

Millaisia henkilöitä ovat Go On Executiven ammattilaiset?

Soili on avoin ja ennakkoluuloton työkaveri. Arvostan hänen kykyään innostua ja ottaa koppia uusista asioista.


Soili Nepponen

toimitusjohtaja | Go On Executive Oy

Ota yhteyttä

Soili Nepponen

toimitusjohtaja | Go On Executive Oy +358 45 625 9655 soili.nepponen@go-on.fi

Mia Aspegrén

Advisor, Johtamisen arviointiin erikoistunut psykologi laajalla suorahakukokemuksella +358 40 531 2684 mia@miaswork.fi

Löydä paikallinen yhteyshenkilösi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa yrityspalveluissa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lahti
mikkeli
oulu
lappeenranta
pori
pirkanmaa
raahe
rovaniemi
tornio
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
team-go-on
suorahaku