Jarmo Saarelan rekrytointi aloitti vahvan yhteistyön Rovaniemellä

Santa Claus Holiday Village Rovaniemellä etsi uutta ravintolapäällikköä loppuvuodesta 2018. Jarmo Saarelalla puolestaan oli pitkä kokemus ravintola-alalta ketjuravintolasta. Go On Rovaniemen Markus Nordberg saattoi tarpeet kohtaamaan ja nyt Jarmo vastaa Christmas House Napapiirin ravintolasta.

– Jarmo oli ensimmäinen Go Onin kautta taloon tullut ja olemme olleet häneen todella tyytyväisiä. Go On löysi juuri sellaisen päällikön, joka on sopinut meidän porukkaamme tosi hyvin, kertoo Santa Claus Holiday Villagen toimitusjohtaja Inga Pokka-Jääskö.

Ravintolapäällikkönä Jarmo vastaa kollegansa kanssa kolmesta ravintolasta. Nykyisessä työssään hän pitää siitä, että työ on monipuolisempaa kuin ravintolaketjun alaisuudessa. Asiakkaat ovatkin Jarmolle tärkeintä työssä ja yksi Lapin parhaita puolia on tavata ihmisiä eri puolilta maailmaa.

– Oltiin Markuksen kanssa yhteyksissä ja siitä menin melkein suoraan työhaastatteluun. Täällä ollaan nyt ja olen ollut todella tyytyväinen. Asiakkaat ovat mukavia ja henkilökunta on ottanut uuden päällikön omakseen, kertoo Jarmo Saarela. Eksoottisin asiakas oli tullut Tahitilta asti tutustumaan Suomen puhtaaseen luontoon, revontuliin sekä joulupukkiin.

Go Onin tehtävänä etsiä oikeat pelaajat oikeille pelipaikoille

Lapissa eletään parhaillaan isoa buumia ja asiakkaita tulee ympäri maailmaa. Talvisesonki on tärkeää aikaa ja kesän hiljaisempana aikana valmistaudutaan tulevaan talveen. Ravintolatyöntekijöiden määrä yli viisinkertaistuu talveksi, joten on luonnollista käyttää vuokratyöntekijöitä. Keikkalaisia tulee töihin ympäri Suomen.

– Vuokratyöntekijät ovat meille ihan yhtä arvokkaita työntekijöitä kuin omilla listoilla olevat. Ainoastaan esimerkiksi palkanlaskenta ja työterveyshuolto järjestyvät Go Onin kautta. Lasku tulee vain tehdyistä tunneista ja kaikki huoli sekä lisätyö on itseltä pois eli helppouden ja joustavuuden vuoksi otamme vuokratyöläisiä töihin niin paljon, toteaa Inga.

Tähän asti työntekijät ovat olleet pääosin suomalaisia, mutta suunnitelmissa on yhteistyössä Go On Rovaniemen etsiä jatkossa tiettyihin työtehtäviin väkeä myös Suomen rajojen ulkopuolelta, ehkä jopa Filippiineiltä asti.

– Tunnen Marjon pitkältä ajalta ja on luotto, että hän tietää millaista henkilökuntaa meille tarvitaan. Meillä on joulu joka päivä ja tarvitaan sopivan tyylistä porukkaa töihin. On luottavainen mieli ja koko ajan rakennetaan enemmän ja enemmän yhteistä bisnestä, lopettaa Inga.

LÄHDE ROHKEASTI KOKEILEMAAN LAPIN TAIKAA

Haasteena Jarmolla on löytää ammattitaitoisia ravintolatyöntekijöitä sesonkia varten. Go On toimii Christmas House Napapiirin kumppanina rekrytoinnissa. Jarmo kannustaakin pakkaamaan laukut ja lähtemään rohkeasti reissuun töihin. Samalla pääsee tutustumaan Rovaniemeen sekä joulupukin maahan ja saattaakin olla, että Lappiin ja lappalaisiin rakastuu niin palavasti, että ei ole enää paluuta kotiin.

– Joka vuosi muutama työntekijä jää meille vakituisesti töihin ja tälläkin hetkellä olemme lataamassa akkuja työntekijöiden kanssa Espanjan auringon alla, kertoo Inga Pokka-Jääskö puhelimitse.

 

Lue Lisää rekrytointiyhteistyöstä joulupukin maahan

Löydä paikallinen yhteyshenkilösi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa yrityspalveluissa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lahti
mikkeli
oulu
lappeenranta
pori
pirkanmaa
raahe
rovaniemi
tornio
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
team-go-on
suorahaku

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi asiantuntijoidemme parhaat vinkit rekrytointiin!