Novitan rekrytoinnit ovat kasvaneet neulebuumin tahdissa

Novita etsii asiakasläheisiä ja asiakkaita herkällä korvalla kuuntelevia työntekijöitä, sillä kuluttajan merkitystä yhtiön punaisena lankana ei voi toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskisen mielestä korostaa liikaa.

Kädentaidot elävät nousukautta Suomessa ja maailmalla. Maailmanlaajuinen neulebuumi on kasvattanut suomalaista perheyritys Novitaa viimeisen kymmenen vuoden ajan. Korian tehtailta Kouvolasta lähtee vuosittain noin kymmenen miljoonaa lankakerää maailmalle. Tällä määrällä jokainen suomalainen saisi kahdet uudet villasukat.

Toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskisen mukaan itse tehdyn arvostus on nousussa. Novitan omat arvot vastuullisuudesta ja ekologisuudesta ovat myös ajanhenkisiä: Villa materiaalina on luonnon uusiutuvasta raaka-aineesta ja langat tehdään lähituotantona Kouvolassa. Nämä arvot ovat tuoneet kasvua myös Baltian, Ruotsin ja Britannian, USA:n ja Japanin suuntaan.

– Suomalainen design ja luonnon inspiroimat neulemallit kiinnostavat nyt maailmalla. Meidät valittiin Britanniassa Most Sustainable Company -palkinnon saajaksi, vaikka olemme olleet siellä markkinoilla vasta kaksi vuotta. Muumi-langat taas ovat olleet iso hitti Japanissa, Yrjö-Koskinen kertoo.

Novitan toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskisen mielestä yrityksen menestys koostuu työntekijöiden osaamisesta ja tiimityöstä sekä asiakkaan arvostamisesta.

 

Kasvun vuodet ovat vaatineet hyviä yhteiskumppaneita. Go On Yhtiöiden kautta Novita on saanut kysynnän huippuihin tekijöitä ja suorarekryillä sopivia henkilöstöratkaisuja. Tällainen löytö on Teemu Toura, joka löydettiin suorarekryn kautta tuotantopäälliköksi vuonna 2013. Hän aloitti viime toukokuussa Korian tehtaan tehdaspäällikkönä.

– Etsimme tekijää omasta porukasta ja soveltuvuusarvioiden kautta löysimme Teemusta potentiaalisen ehdokkaan. Soveltuvuusarvioinnit ovat antaneet työntekijöille itselleen työkaluja, mutta samalla myös esimiehelle eväitä siihen, mitkä asiat motivoivat juuri tätä ihmistä. Lisäksi etsimme ihmisiä, jotka jakavat yrityksen arvot.

– Sen avulla voimme selvittää, kohtaavatko työntekijöiden kyvyt ja heihin kohdistuvat odotukset parhaalla mahdollisella tavalla.

Daniela Yrjö-Koskinen pitää itseään onnekkaana, sillä hänellä on ympärillään Novitalla unelmatiimi, jolle asiakas on tärkein.

– Meillä rekryprosessit ovat sujuneet hyvin yhteistyössä Go Onin kanssa ja olemme olleet tyytyväisiä lopputulokseen. Rekry- ja henkilöstövuokrauksessa yhteistyökumppanin osaaminen ja ammattitaito ovat todella tärkeitä asioita. Go Onin kanssa on ollut helppoa ja joustavaa toimia, olemme saaneet aina henkilökohtaista palvelua. On hienoa tehdä jatkossakin sellaisen toimijan kanssa töitä, joka jakaa samoja arvoja.

Yrjö-Koskinen vielä lisää, että rekryt ovat aina vaikeita, mutta yritykselle työntekijät ovat kaikkein tärkein resurssi, siksi hyviin rekrytointeihin halutaan Novitalla panostaa.

– Rekry-yhteistyössä arvostamme tekemisen aitoutta ja intohimoa, samanlaista kuin meilläkin on Novitalla.

Ammattilaisen apu maksimoi rekrytoinnin onnistumisen

Kilpailu työntekijöistä kiristyy, aina kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa. Sen vuoksi suorarekryä käytetään Go On Yhtiöiden Kaakkois-Suomen alueen yrittäjä Jukka Koskisen mukaan vaativien tehtävien ja asiantuntijoiden rekrytointien lisäksi myös suorittavien tehtävien osaajien rekrytoinneissa yhä enemmän.

– Henkilöstökumppania käyttämällä yritys säästää paljon aikaa ja minimoi epäonnistumisen riskiä.

Suorarekrytoinneissa käytetään julkisia ilmoituksia sekä headhunttausta, näiden yhdistelmiä tai vain yhtä menetelmää. Jos etsittävää osaajaa ei löydy omalta alueelta, on Koskisen mukaan Go On Yhtiöiden ketjuetuna koko Suomen kattava yhteistyö.

Soveltuvuusarvioinnit täydentävät kuvaa työntekijästä. Ne kertovat työpersoonasta, kyvyistä sekä motivaatiosta.

Soveltuvuusarviot antavat kuvan työntekijän potentiaalista, se antaa tietoa tulevasta tekijästä sekä työntekijälle että työnantajalle, Koskinen sanoo.

 

Go Onilla on yli 40 SHL-sertifioitua HR-ammattilaista ympäri Suomen, jotka mielellään auttavat löytämään tähtipelaajia sinunkin joukkuueseesi. Ota yhteyttä paikallisiin yrittäjiimme ja kysy lisää.

Lue 6 vinkkiä onnistuneeseen rekrytointiin

Turhan usein rekrytoitaessa pohjatyötä ei ole tehty huolella ja prosessissa kiirehditään liikaa. Rekrytointi on aina strateginen hetki, jossa voidaan lähteä hyvin eri suuntiin riippuen haettavasta tehtävästä ja sen painotuksista.


Johanna Ahtiainen

yrittäjä / yksikönjohtaja, SHL

Lue lisää

Kaakkois-Suomen alueella sinua palvelevat yrittäjämme

Jukka Koskinen

yrittäjä, SHL +358 44 011 4444 jukka.koskinen@go-on.fi

Johanna Ahtiainen

yrittäjä / yksikönjohtaja, SHL +358 40 585 8527 johanna.ahtiainen@go-on.fi

Löydä paikallinen yhteyshenkilösi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa yrityspalveluissa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lahti
mikkeli
oulu
lappeenranta
pori
pirkanmaa
raahe
rovaniemi
tornio
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
team-go-on
suorahaku

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi asiantuntijoidemme parhaat vinkit rekrytointiin!