Pelkkiä hyviä vaihtoehtoja tarjolla – rekrytointi on päälliköille helppoa ja kätevää

Alkuun J. Rinta-Joupin Seinäjoen toimipisteeseen rekrytointiin muutama työntekijä, mutta nopeasti yhteistyö laajeni valtakunnalliseksi. Nykyään Go Onin rekrytointipalvelut ovat ketjulla käytössä valtakunnallisesti ja rekrytoinnin hoitaa aina paikallinen toimija.

Halusimme rekrytointiprosessiin helpotusta. Aiemmin olemme hoitaneet rekrytoinnit perinteisesti sunnuntain lehtimainoksella, jolla haemme vaikkapa automyyjää tai sihteeriä, ja siitä homma vasta alkaakin, huokaa J. Rinta-Jouppi Oy:n paikallisjohtaja Petri Keisala.

Yksittäiseen lehti-ilmoitukseen saattaa tulla satoja tiedusteluja ja hakemuksia, joten niihin vastaaminen ja hakemusten käsittely vie aikaa. Huolella hoidettu rekrytointiprosessi onkin yrityksen käyntikortti potentiaalisten työntekijöiden suuntaan. Go Onin HR-ammattilaiset jakavat J. Rinta-Joupin päälliköiden työtaakkaa ja tukevat osaamisellaan oikeiden pelaajien löytämisessä.

– Kyllähän se helpottaa tosi paljon, kun rekrytointiprosessi on jo tietyllä tasolla tehty valmiiksi ja meille tulee vain esimerkiksi ne 5 parasta vaihtoehtoa keiden kanssa saa lähteä jumppaamaan. Hyvä systeemi kaiken kaikkiaan.

Paikalliset yrittäjät valtakunnallisen autotalon tukena rekrytoinnissa

Paikallinen toimijaverkosto oli tärkeä tekijä Go Onin valinnassa J. Rinta-Joupin valtakunnalliseksi henkilöstökumppaniksi. Rekrytoinnit J. Rinta-Joupilla hoidetaan paikallisesti ja Go Onista löytyi sopiva henkilöstökumppani tukemaan rekrytointiprosessia.

– Go On oli meille hyvä vaihtoehto, koska kaikilta meidän paikkakunniltamme löytyy myös Go Onin toimisto eli saamme aina paikallista palvelua luotettavalta toimijalta.

Rekrytoinnin ulkoistuksesta syntyy kuluja ja se helposti näkyy vain kulueränä. Rekrytointiin kuluvaa työaikaa on kuitenkin todella vaikeaa laskea ja kun sitä tekee harvakseltaan, niin prosessi vie entistä enemmän aikaa.

– Toki ensin mietittiin kulupuolta, mutta toisaalta se on poissa omasta työstä ja keskittymisestä siihen tärkeimpään eli autokaupan tekemiseen. Helpostihan sitä tekee johtopäätöksen, että tässä ei ole mitään järkeä. Kuitenkin omalle työlle pitää myös laskea joku hinta. Me ainakin ollaan valmiita maksamaan palvelusta, koska se helpottaa meidän arkeamme.

Parhaat työntekijät eivät välttämättä löydy vapailta markkinoilta – rekryfirmalla on huipputyyppejä pöytälaatikossa

J. Rinta-Jouppi Oy myy vuosittain 17 000 autoa ja henkilöstöä on lähes 250 henkeä. Toimipisteitä on 14 ympäri maan ja lisäksi yritys on kasvanut vuosittain eli uusia rekrytointeja sekä vaihtuvuutta riittää. Yhteistyön avulla automyynnin ammattilaiset saavat keskittyä ydintehtäväänsä ja jättää rekrytoinnin muiden huoleksi.

– Uskoisin että paljon on myös sellaisia työntekijöitä, jotka eivät halua tulla suoraan kysymään töitä meiltä vaan mieluummin antavat tiedot rekryfirmalle ja sitä kautta etsivät mielenkiintoisia työtehtäviä. Eli siinäkin mielessä henkilöstökumppani on hyvä, koska voi löytyä pöytälaatikosta tosi hyviä työntekijöitä.

Uusia kuvioita viritteillä työntekijöiden perehdyttämiseen ja kouluttamiseen

Alkuun J. Rinta-Joupilla pohdittiin kuinka uusi kumppani otettaisiin vastaan. Osa yksiköistä saattaisi ehkä haluta tehdä rekrytoinnit jatkossa edelleen itse. Päälliköt ovat kuitenkin ottaneet yhteistyön hyvin vastaan ja nyt suurin osa rekrytoinneista hoidetaan Go Onin kautta.

– Go On on positiivinen ja nuorekas yritys, jossa on hyvä jengi taustalla. Mielellään teemme yhteistyötä firman kanssa, joka menee eteenpäin, kasvaa ja kehittyy. Hyviä rekrytointeja on tullut eri osa-alueille. Aloitettiin yhteistyö täältä Seinäjoelta, mutta nopeasti päätettiin tehdä valtakunnallinen sopimus, jotta samat palvelut ovat kaikkialla käytössä.

Yhteistyö on ollut niin toimivaa, että J. Rinta-Joupilla ollaan pohdittu myös Go On Akatemian käyttöönottoa. Autokauppa on hektinen ala ja uusien työntekijöiden perehdyttäminen vie aikaa. Go On Akatemia helpottaisi tätä haastetta.

– Kun tulee uusi työntekijä ja kaikilla on jo omat työt, puhelin soi ja uutta ihmistä pitäisi samalla perehdyttää työhön, niin ei se helppoa ole. Go On Akatemia vaikuttaa sellaiselta paketilta, jolla saataisiin materiaalit ja peruspalikat kuntoon verkkoperehdytyksellä, niin säästettäisiin aikaa ja vaivaa.

Lue kuinka Sameli työllistyi J. Rinta-Joupille:

Olen todella innoissani uudesta työhaasteesta. Alan vaihto on iso hyppäys nuorelle miehelle, mutta luotto on kova, että kauppa alkaa käymään. Autot ovat kiinnostaneet pienestä pitäen ja autoalalle työllistyminen onkin unelmien täyttymys.


Sameli Ruokonen

automyyjä, J. Rinta-Jouppi

Lue lisää

Go On toimii henkilöstökumppanina yrityksille valtakunnallisesti sekä paikallisesti jo 22 paikkakunnalla ota meihin yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö niin kerromme lisää!

Seinäjoen ja Vaasan alueella sinua palvelevat:

Anita Koskinen

asiakkuuspäällikkö, SHL +358 400 182 668 anita.koskinen@go-on.fi

Juha Kalajanniska

myyntijohtaja +358 40 821 7511 juha.kalajanniska@go-on.fi

Löydä paikallinen yhteyshenkilösi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa yrityspalveluissa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lahti
mikkeli
oulu
lappeenranta
pori
pirkanmaa
raahe
rovaniemi
tornio
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
team-go-on
suorahaku

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi asiantuntijoidemme parhaat vinkit rekrytointiin!