Osaavia työntekijöitä RekryKoulutuksen kautta

Viitasaarella toimiva SopValm Oy tarvitsi uusia tekijöitä metallitehtaalleen. Ratkaisuksi löytyi yhteistyössä Go Onin kanssa toteutettu RekryKoulutus, jonka kautta koulutettiin yhdeksän uutta tekijää tehtaalle. Pula osaavista tekijöistä sai SopValmin tuotantopäällikkö Sami Kuntsin innostumaan RekryKoulutuksesta.

– Emme löytäneet osaavia tekijöitä, joten totesimme, että koulutamme heidät itse. Saimme koulutuksen kautta todella motivoitunutta ja sitoutunutta työvoimaa. Moni on nyt jo edennyt haastavampiin työtehtäviin kokemuksen karttuessa, kertoo Kuntsi.

– Koulutus oli sopivan lyhyt, ja kolmen kuukauden aikana pääsin heti kiinni tekemiseen. Kun koulutus hoidettiin paikallisesti, oli helppo hakea mukaan. Toki vakituinen työ oli iso kannustin, joka sai suorittamaan koulutuksen huolella.


Manne Junkala

koulutuksen osallistuja

Paras lähtökohta RekryKoulutukselle onkin, jos koulutukseen hakeville pystytään tarjoamaan porkkanana mahdollisuus vakituiseen työllistymiseen.

RekryKoulutus toteutettiin yhteistyössä Go On Jyväskylän, TE-toimiston, ELY-keskuksen sekä koulutuskuntayhtymä Gradian aikuiskoulutuksen kanssa. Go On ja TE-toimisto hoitivat organisoinnin ja ELY-keskus rahoitti koulutuksesta 70 prosenttia. Gradia puolestaan vastasi pakollisista ammattiluvista sekä muusta teoriaosuudesta sekä tuki työssäoppimisen järjestämistä. Hakijoiden määrä yllätti Kuntsin positiivisesti:

– Pääsimme valitsemaan sopivia henkilöitä ja valinnat onnistuivat hyvin, kertoo Sami Kuntsi.

Kurssille haki 40 potentiaalista uutta työntekijää, joista haastattelujen perusteella mukaan valittiin kymmenen. SopValmin tarvitsi tehtaalleen särmääjiä, hitsaajia sekä maalareita ja kaikille rakennettiin yksilölliset koulutuspolut yhteisten koulutusosioiden lisäksi. Kaikki koulutuksen suorittaneet työllistyivät ensin kuuden kuukauden ajaksi Go Onin kautta ja siirtyivät sen jälkeen SopValmin omiksi työntekijöiksi.

 

Mahdollisimman helppo ja tehokas toteutus

RekryKoulutuksissa haetaan tilaaja-asiakkaille mahdollisimman helppoa toteutusta. SopValmin RekryKoulutuksessa Go On hoiti koulutuksen organisoinnin, etsi tarvittavat kouluttajat sekä auttoi kurssin markkinoinnissa sekä koulutettavien valinnassa.

Go Onissa RekryKoulutus suunnitellaan aina yrityksen tarpeiden mukaan. Näin yritys voi keskittyä ydinosaamiseensa ja työharjoittelun aikana opettaa tulevat tekijänsä työtehtäviinsä.

– Oman toimen ohella RekryKoulutuksen hoitaminen olisi todella haastavaa, Go Onin rekrytoinnin ammattilaisilta hommat käyvät tehokkaammin ja paremmin. Meidän toiveitamme kuunneltiin ja paketti rakennettiin avaimet käteen periaatteella, kehuu SopValmin tuotantopäällikkö Sami Kuntsi.

Myös rekrykanavat ja markkinointi hoituu Go Onin taholta. SopValmin kanssa kurssin markkinointi tehtiin paikallislehdessä ja sosiaalisessa mediassa. Tärkeimmiksi hakukriteereiksi valittiin motivaatio työllistyä ja oppia uutta. Varsinaista pohjakoulutuskriteeriä ei ollut.

– Meillä ei olisi ollut kanavia ja osaamista markkinoida koulutusta tarpeeksi. Nyt kurssi saatiin komeasti kasaan.

Nyt SopValmin työntekijätarve on hetkellisesti täytetty ja työvoimaa riittää, mutta uudet RekryKoulutukset ovat jo Kuntsin mielessä.

– Meillä koulutuspolku jatkuu työn ohessa. Kun nykyiset uudet työntekijät etenevät haastavampiin tehtäviin, niin tarvitaan uusia tekijöitä, lopettaa Kuntsi.

Huomasin paikallislehdestä ilmoituksen, ja kun omalla kylällä ei ollut vakituisia töitä, niin tämä tarjosi siihen hyvän mahdollisuuden, kertoo Petri Puistovirta.

RekryKoulutus faktaa:

  • Yritykselle sen rekrytointitilanteisiin räätälöityä ammatillista koulutusta, joka toteutetaan yhdessä yrityksen, ELY-keskuksen, TE-toimiston ja kouluttajan kesken
  • Kun osaavia tekijöitä ei avoimilta työmarkkinoilta löydy
  • Yhden yrityksen tarpeisiin tai mukana voi olla useampi yritys
  • ELY-keskuksen rahoitusosuus koulutuksen kustannuksista on 70 %
  • Koulutuksen kesto on pääsääntöisesti 3-9 kuukautta
  • Tietopuolista opetusta sekä ohjattua työssäoppimista ja työharjoittelua
  • Oppilasvalinnat tehdään yhdessä työnantajan, TE-toimiston ja kouluttajan kanssa
  • Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät koulutuksen jälkeen yritykseen
  • Työllistyä voi myös vuokratyövoimaa tarjoavaan yritykseen tai yrittäjänä toimeksiantosuhteeseen työnantajan kanssa

Tarvitsetko osaavaa työvoimaa? Me autamme avaimet käteen periaatteella!

Rekrykoulutus on kustannustehokas tapa kouluttaa osaavia työntekijöitä työvoimapulasta kärsiville aloille. Me hoidamme rahoituksen haun sekä koulutuksen organisoinnin, markkinoinnin ja toteuttajien etsinnän.

Ota yhteyttä, niin kerron lisää:

Juha Kalajanniska

myyntijohtaja +358 40 821 7511 juha.kalajanniska@go-on.fi

Löydä paikallinen yhteyshenkilösi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa yrityspalveluissa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lahti
mikkeli
oulu
lappeenranta
pori
pirkanmaa
raahe
rovaniemi
tornio
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
team-go-on
suorahaku

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi asiantuntijoidemme parhaat vinkit rekrytointiin!