Onnistuneita rekrytointeja soveltuvuusarvioinnin avulla

Hyvinvointitrendin aallon harjalla toimiva elintarvikealan yritys Fresh Servant on ulkoistanut henkilöarvioinnit Go Onin asiantuntijoille. Soveltuvuusarvioinnit tuovat rekrytointiprosessiin selkeää lisäarvoa ja auttavat yritystä tekemään rekrytointia laadukkaasti.

Fresh Servant on uuden ajan elintarvikealan yritys, jonka mottona tehdä asiakkaille aina jotain uutta ja hyvää. Yritys on kasvanut voimakkaasti jo monta vuotta peräkkäin sekä liikevaihdollisesti että henkilöstömäärältään. Tällä hetkellä modernin salaattitehtaan palveluksessa on viitisen sataa henkilöä.

Asiakkaat ovat meille tärkeitä ja teemme tätä työtä heitä varten. Pyrimme tuomaan jatkuvasti uusia makumaailmoja ja rakennamme terveellisiä, hyvinvointia helpottavia uutuustuotteita asiakkaidemme saataville, kertoo Fresh Servantin HR-päällikkö Paula Bodpacka.

Kasvun myötä yritys on rekrytoinut kymmeniä uusia tekijöitä vuosittain. Pääsääntöisesti Fresh Servantin neljän hengen HR-tiimi avaa haut ja hoitaa rekrytointiprosessin kokonaisuudessaan itse. Yhteistyö Go Onin kanssa keskittyy pääasiallisesti asiantuntijarekrytoinneissa liittyviin testauksiin. Kaikki asiantuntijarooliin Fresh Servantille tulevat testataan Go Onin toimesta. Rekrytoinnit etenevät usein nopeasti, mikä vaatii henkilöstökumppanilta asiakkaan liiketoiminnan ymmärrystä sekä oikea-aikaista reagointia. Bodbackalla on Go On Seinäjoen yksikönjohtaja Marjo Mäkelästä vain positiivista kerrottavaa.

Marjo tietää, että olemme aika nopeasti etenevä yritys ja ottaa nopeasti kopin, vie testausta aktiivisesti eteenpäin ja kontaktoi testattavat kandit sekä antaa meille palautteen. Yleensä hommat on hoidettu jo saman viikon sisällä. Marjo tuntee yrityksemme jo hyvin ja hän ymmärtää minkälaiseen ympäristöön ja minkälaisia ihmisiä meidän organisaatiossamme on.

Soveltuvuusarviointipaketti valikoituu aina haettavan roolin mukaan. OPQ työpersoonallisuuskysely tehdään kaikkien kanssa, usein mitataan myös motivaatiota ja myynnillisyyttä, lisäksi tehdään tarvittaessa kykytestejä. Bodbackan mukaan testeistä saatavat raportit tukevat ajatusta, että onko haastattelussa saatu mielikuva muodostunut oikeaksi.

Yleensä tulokset vahvistavat omaa näkemystä. Samalla sieltä näkee vähän niitä henkilön heikkouksia ja vahvuuksia sekä mikä ihmistä kiinnostaa ja mitkä asiat ovat hänelle tärkeitä. Raportti toimii myös johtamisen, vuorovaikutuksen ja yhteistyön työkaluna esimiehelle kun henkilö tulee valituksi tehtävään.

Henkilöarvioinnit antavat uuden näkökulman arvioida henkilön sopivuutta

Voimakkaasta kasvustaan huolimatta yritys on onnistunut rekrytoinneissa hyvin ja henkilöstön vaihtuvuus on todella pientä, tämä on myös yksi syy siihen minkä takia rekrytointia tehdään itse. Fresh Servantilla arvostetaan erilaisia ihmisiä ja varsinkin asiantuntijarekrytoinnissa pyritään siihen, että ihmisellä on jotain osaamista, jota hän tuo itsensä mukana yhtiöön. Henkilöarvioinnit tuovat rekrytointiprosessiin selkeää lisäarvoa ja auttavat tekemään rekrytointia laadukkaasti.

Näemme, että saamme vaihtuvuutta pienenettyä sillä, että me valitsemme meille itse alusta asti ihmiset sekä tuotannon työtehtäviin että myös asiantuntijatehtäviin. Henkilöarvioinnit antavat meille vielä yhden uuden näkökulman arvioida henkilöä ja sen sopivuutta avoinna olevaan tehtävään ja tiimiin sekä tähän organisaatioon, summaa Paula Bodpacka.

Henkilöstökumppanuudessa Bodpacka arvostaa erityisesti henkilökohtaista palvelua, Go Onin aitoa kiinnostusta yritystä kohtaan, aktiivista palveluasennetta, avoimuutta ja sujuvaa vuorovaikutusta usein nopeatempoisessakin rytmissä. Molemmat ovat uskoneet yhteistyöhön ja sen kehittämiseen on panostettu vuosien saatossa.

Marjo on ollut yhteistyössämme loistava luonnonvoima. On mukava tehdä töitä ihmisen kanssa, jolla on valtava positiivinen energia ja joka tarttuu asioihin hyvällä asenteella. Marjo on halunnut aidosti tulla tutustumaan meidän tekemiseemme ja haluaa ymmärtää, että minkälaisia ihmisiä me tänne meidän organisaatioomme tarvitsemme, kehuu Paula Bodpacka.

Lue lisää rekrytointipalveluistamme ja ota yhteyttä lähimpään Go On yrittäjääsi ja pyydä tarjous rekrytointiavusta!

Löydä paikallinen yhteyshenkilösi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa yrityspalveluissa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lahti
mikkeli
oulu
lappeenranta
pori
pirkanmaa
raahe
rovaniemi
tornio
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
team-go-on
suorahaku

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi asiantuntijoidemme parhaat vinkit rekrytointiin!