Lapin lumovoima houkuttaa sesonkityöläisiä

Glass Resortsilla uskotaan, että hyvä yrityskulttuuri yhdessä asiantuntevan rekrykumppanin kanssa tuo oikeanlaisella palveluasenteella varustettuja työntekijöitä tarpeeseen.

Lasihuoneistoja, lappilaista ruokakulttuuria, revontulien metsästystä ja jääravintola – kaikki tämä saamelaisperinteiden innoittamana. Napapiirillä Joulupukin Pajakylän kupeessa Rovaniemellä toimiva Glass Resorts on tällä voittajakonseptilla päätynyt pisteeseen, jossa kysyntä ylittää tarjonnan. Perheyrityksen toimitusjohtaja Petri Palkinen kertoo, että seuraavan kolmen vuoden aikana yritys haluaa investoida 10–12 miljoonaa euroa uuteen konseptiin, joka on nykyistä ympärivuotisempi.

Kasvuhalut ja talven tiukka sesonkiaika on vaatinut myös hyvän yrityskulttuurin kehittämistä.

– Haluamme, että tämä on omille ja sesonkityölaisille sellainen työpaikka, jossa viihdytään ja työ koetaan merkitykselliseksi.

Go On Rovaniemen yrittäjät Markus Nordberg, Marjo Nordberg-Leinonen, vuokratyöntekijä Asha Bhattan, Glass Resorts Oy:n toimitusjohtaja Petri Palkinen sekä Go On Rovaniemen HR-asiantuntija Hille Tams.

Sesonkirekrytoinnissa kumppanina on Go On Yhtiöt. Palkinen arvostaa reilua kumppanuutta ja rekrytointiosaamista.

– Olemme palveluyritys ja arvostamme henkilöstöämme. Toivomme myös, että henkilökuntamme kertoo meistä hyvää ja sana leviää muillekin. Arvostava asenne on tärkeää myös Go Onille, siksi hoidamme kaikki rekryasiat heidän kauttaan, toteaa Palkinen.

Myös Glass Resortsin asiakkaat arvostavat hyvää palvelua. Booking.comin arvostelussa henkilökunta on saanut arvosanaksi huimat 9,4.

Rovaniemen Go On -yrittäjä Markus Nordberg kertoo, että sesonkirekryissä on mukana nykyisin enemmän ulkomaalaisia työntekijöitä. Heille tehdään videohaastattelut, käydään läpi osaaminen ja CV. Nordbergin mukaan tärkeintä on löytää sopivan palveluasenteen omaavia tekijöitä.

Arubalta Suomeen Amsterdamin kautta töihin tullut Asha Bhattan kuvailee työpaikkaansa englanninkielisillä sanoilla ”magical fairytale” eli maaginen satu. Hän kiittää Go Onia siitä, että hänet osattiin sijoittaa juuri oikeaan kohteeseen ja tehtävään ravintolan vuorovastaavaksi. Työympäristö on lumoava, revontulet ja kotamaiset iglut ovat sesonkityöläisen mukaan upeita.

– Täällä on hyvät työolosuhteet. Koen työssäni joka päivä, että työtäni ja minua arvostetaan. Saan tehdä töitä osaavien ammattilaisten kanssa.

Bhattanilla on oma Bucket list eli lista asioista, joita hän haluaa kokea elämässään. Vaikka Lappi ei ollut listan etupäässä, ovat revontulet, talviset ulkotulet retkillä ja lumikelkkailu olleet merkittäviä elämyksiä. Seuraavaksi Bhattan aikoo kokeilla hiihtämistä.

Ennen Glass Resortsin keikkatyötä hän on opettanut erityislapsia, ravintolakokemusta on kertynyt Arubalta.

– Uskon, että juuri nämä asiat ovat hioneet omia asiakaspalvelutaitojani.

Myös toimitusjohtaja Petri Palkinen kiittää Bhattanin motivaatiota.

– Hän kiitää eteenpäin hyvällä asenteella, mutta aina tuhatta ja sataa.

FAKTAA – kansainväliset työntekijät

  • Rakenteellinen työttömyys on monilla aloilla haasteena ja välttämättä ei löydy osaavaa työvoimaa.
  • Kansainväliset työntekijät toimivat avaimena työntekijäpulaan.
  • Luotettavat rekrytointikumppanit, vuodesta 2006 asti.
  • Rekrytointikanavat rakennettu mm. Viroon, Puolaan, Latviaan, Liettuaan, Tsekkiin ja Slovakiaan.
  • Palkkaus on aina vähintään työehtosopimusten mukainen.
  • Työnantajalle helppo prosessi avaimet käteen -periaatteella.
  • Haastattelemme ja testaamme työntekijät etukäteen sekä autamme asunnon ja työlupien hankinnassa.

Työvoimavajeeseen ja sesonkeihin ammattilaisia ulkomailta

Ulkomaalaisia työntekijöitä on sesonkitöissä yhä enemmän. Rovaniemellä tähän on vaikuttanut monta asiaa. Lappi on eksoottinen paikka ja siellä voi kokea oikean talven. Osa työntekijöistä kiertää sesongeittain ympäri maailmaa. Kun Italiassa ja Espanjassa on kesällä oma sesonki, työntekijät sieltä hakevat töitä talvisesongiksi Suomesta.

Go On Yhtiöt tarjoaa Rovaniemellä lämpimän vastaanoton Suomen tulevalle työntekijälle. Yhtiöllä on kymmenen valmiiksi kalustettua asuntoa ja verotoimistoon mennään työntekijän kanssa yhdessä. Lisäksi autetaan esimerkiksi puhelinliittymän hankkimisessa. Riippuen siitä, mistä maasta työntekijä tulee, liittyy työnaloittamiseen monimutkaista byrokratiaa.

– Alkuvaiheen tukemiseen ja perehdyttämiseen tarjotaan tukea. On tärkeää, että tulijaa kohdellaan hyvin, sanoo Go On Rovaniemen yrittäjä Markus Nordberg.

Samaa korostaa Marjo Nordberg-Leinonen, joka sanoo, että Go Onin periaatteena on, että työntekijää kohdellaan asiakkaana. Suurin osa tulijoista on ammattilaisia omalla työsarallaan

– Henkilöstötarve täällä on valtaisa, koko ajan tarvitaan lisää työntekijöitä. Tarve on kasvamassa myös ympärivuotisille tekijöille. Tarvitsemme myös lisää ulkomaisia ammattilaisia, sillä Suomessa koulutetaan palvelualoille vähemmän tekijöitä kuin aikaisemmin, Nordberg-Leinonen kertoo.

 

Kaipaatko lisävoimaa yritykseesi? Meillä on vahvat kansainväliset kumppanit, joilta löytyy eri alojen ammattilaisia. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Lapin alueella sinua palvelevat:

Markus Nordberg

yrittäjä, yksikönjohtaja +358 40 092 6354 markus.nordberg@go-on.fi

Marjo Nordberg-Leinonen

yksikönjohtaja / yrittäjä, SHL +358 40 577 6587 marjo.nordberg-leinonen@go-on.fi

Anna Rinnekallio

HR-päällikkö +358 40 622 6915 anna.rinnekallio@go-on.fi

Löydä paikallinen yhteyshenkilösi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa yrityspalveluissa.

team-tornio
helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lahti
mikkeli
oulu
lappeenranta
pori
pirkanmaa
raahe
rovaniemi
tornio
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
team-go-on
asiantuntijapalvelut

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi asiantuntijoidemme parhaat vinkit rekrytointiin!