Kun osaajista on puute, pitää heidät kouluttaa itse

Kun valmistumassa on uusi tehdas, alan osaajat ovat jo töissä, eikä oppilaitoksistakaan löydy alan osaamista. Eihän siinä muu auta kuin kouluttaa itse omat työntekijänsä. Kutakuinkin näin kulki ajatuspolku Suoraman Elementin uutta tehdasta tehtäessä.

Elementtien osalta tietotaidosta yritys vastasi pitkälti itse, mutta tukeakin löytyi. Mukana työllistävän koulutuksen rakentamisessa olivat nimittäin Tampereen aikuiskoulutuskeskus sekä henkilöstöfirma. Viimeksi mainitulla, eli työnhakijoiden esikarsinnan suorittaneella Go On Tampereella oli tarjota myös aiempaa kokemusta, koska henkilöstökumppani Go On oli järjestänyt muualla Suomessa aikaisemmin samanlaisen koulutuksen ja rekrytoinnin yhdistelmän.

Vauhtiin päästiin jo huhtikuussa

Yrityksen nimeä ei olla muuttamassa. Ei, vaikka Suoraman Elementin uusi tehdas sijaitseekin Marjamäen teollisuusalueella Lempäälässä, noin 1,5 kilometrinpäässä Ideaparkista ja –mikä vielä tärkeämpää –Tampere–Helsinki-moottoritiestä. Etenkin toimistopuoli hohkaa tuoreuttaan, ja myös tuotantopuoli näyttää sekin uuden karhealta, joskin siellä on jo päästy ihan tosissaan työn makuun. Tuotanto on pyörinyt huhtikuusta lähtien.

– Reilun 3000 neliön hallista suurin osa onkin jo saatu valjastettua aivan käyttökuntoon, mutta aivan valmiina ei vielä olla, kertoo tehtaanjohtaja Petri Hongisto

Jatkossa kaikki tehdään Lempäälässä.

Asiakkaita ovat pääsääntöisesti rakennusliikkeet. Suurin osa löytyy omasta maakunnasta,mutta toisaalta myös Jyväskylässä on tehty enemmänkin kauppaa.Tuotanto kattaa asuntorakentamiseen kytköksissä olevat betonielementit varsin monipuolisesti, joskin jännitetyt tuotteet on jätetty muille.

– Ulko- ja väliseinät, parvekelaatat ja sokkelielementit, Petri Hongisto esittelee. Tällä hetkellä yrityksellä on käytössään kaksi tuotantolaitosta, mutta selvä on, että jatkossa kaikki tuotanto siirretään uuteen toimipisteeseen. Jo nyt, rakennustöiden ollessa vielä vähän vaiheessa, valmistetaan suurempi osa elementeistä Lempäälän tehtaalla. Yhteensä Suoraman elementti työllistää 50 henkeä, joista puhtaasti tuotannossa on 40. Kaikki eivät tosin etenkään kesäaikaan ole omaa väkeä, sillä lomien takia tuolloin tuotantopuutteen paikkaamiseen on käytetty vuokratyövoimaa.

Elementtien valmistusta ei opeta säännöllisesti yksikään oppilaitos

Rakentamisen renessanssi on asettanut myös haasteita, sillä elementtiosaaminen ei kuulu minkään suomalaiseen rakennusalan koulutus ohjelmaan. Ei siitäkään huolimatta, että ala on melko merkittävä työllistäjä, ovathan elementit aivan keskeinen osa nykyistä rakentamista.

– Elementtirakentamisen osaajista on tällä hetkellä Suomessa pula, sillä lähes kaikki alan tehtaat ympäri Suomea ovat nyt myyneet oman kapasiteettinsa loppuun, hän toteaa. Uudelle tehtaalle päätettiin kouluttaa aivan oma porukkansa, siitäkin huolimatta, että ilmainen ratkaisu sekään ei ollut.

– Koska uuteen tehtaaseen tarvittiin kertaheitolla 15–20 työntekijää,oli se selvillä, että vapailta markkinoilta sellaista ryhmää ei olisi saatavilla.

Koulutusvastuu jaettiin kahtia.

Tässä yhtälössä mukaan kuvioon tule henkilöstöfirma Go On Tampere. Toiseksi yhteistyökumppaniksi löytyi varsin luontevasti TAKK. Koulutuksen osalta roolijako meni käytännössä niin, että yleisemmän tason rakennuspuolenoppi sekä esimerkiksi kortikoulutukset hoidettiin TAKK:n ammattilaisten toimesta, kun taas elementtipuolen asioista tietotaito saatiin oikeastaan kokonaan työntekijöitä haalivasta yrityksestä.

–Minä ja työnjohtaja Mika-Matti Hanka käytimme joulukuun kurssin sisällön luomiseen ja vastasimme myös elementtiosan koulutuksista kahteen pekkaan.

Henkilöstöfirmalla riitti karsittavaa

Liikkeelle lähdettiin perusasioista, kuten siitä, mitä elementit ylipäätään ovat. Opiskelijoille porkkanana oli se, että kaikille koulutuksen läpisuorittaneille voitiin tarjota heti sen loputtua työpaikka. Koulutuksen taloudellisista kustannuksista osan kantoi Ely-keskus, jolloin ehtona oli se, että kaikki kurssille osallistujat olivat joko työttömiä työnhakijoita, tai sitten välittömän työttömyysuhan alla. Esikarsinnasta vastasi henkilöstöyritys, mutta lopulliset valinnat heidän ehdotustensa pohjalta tehtiin elementtiyrityksessä.

– Käytännössä Go On valitsi mukaan noin 20 henkeä, joista haastatteluumme otettiin 17.

Kova kiinnostus

Go On Tampereen Timo Virolaisen mukaan hakijoista suurin osa oli Pirkanmaalta, mutta osa oli valmis vaihtamaan työn vuoksi myös maakuntaa. Sinänsä hakijoita löytyi hyvin omastakin maakunnasta, rakennemuutoshan on kohdellut teollisesti aina aktiivista Pirkanmaata varsin rumasti.

– Tämä näkyi myös hakijoissa, joista suurimmalla osalla oli kokemusta juuri teollisuuden palveluksesta, kertoo Timo Virolainen. Kiinnostus oli kiitettävän suurta, sillä kaikkiaan hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 219 kappaletta.

Osa jätti leikin kesken

Koulutus alkoi vuodenvaihteen jälkeen ja kesti reilut kaksi kuukautta. Sovitut työt aloitettiin maaliskuun 20. päivä, jolloin myös tehdas oli saatu käyttökuntoon.

– Optimitilanteessa meillä olisi ollut vähän enemmän käytännön työharjoittelua täällä,mutta aikataulut venyivät senverran,että senosuus jäi varsin pieneen, Hongisto kertoo. Siihen projektissa voidaan olla tyytyväisiä, että kaikki koulutuksen aloittaneet 17 henkilöä myös kävivät sen loppuun. Aivan yhtä monta vakituista työntekijää ei kuitenkaan löydetty, sillä osalle työ osoittautui fyysisesti liian rankaksi. Muutama oli onnistunut löytämään myös muita töitä kesken prosessin. Kaikista kurssin käyneistä kahdeksan jäi yritykseen.

Jatkokin on mahdollinen

Vaikka osa porukasta ei haettuun työhön päätynytkään, yrityksen kokemukset koulutuksen ja rekrytoinnin yhteishankinnasta ovat varsin hyvät.

– Kyllä tämä ehdottomasti hyvä ratkaisu oli. Meillä on nyt elementtejä tekemässä kavereita, joilla on tietämystä näistä enemmän kuin monella rakennusalan insinöörillä, Hongisto sanoo.

Mikään helppo homma koulutuksen järjestäminen ei kuitenkaan ollut. Käytännössä kaksi henkeä työskenteli koko joulukuun koulutusasioiden parissa, ja myös kurssien ollessa vauhdissa se sitoi resursseja varsin tasaisesti. 

– Toisaalta tehty materiaali palvelee meitä jatkossakin, hän kertoo. Se, että tarvetta osaajille on tiedossa tästedeskin, on realistinen vaihtoehto. Lempäälän Tontille nimittäin mahtuu viereen vielä toinen samankokoinen halli.

Teksti ja kuvat : Pirkanmaan Yrittäjälehti,  Ville Kulmala.

Kiinnostuitko RekryKoulutuksesta? Ota yhteyttä.

Juha Kalajanniska

myyntijohtaja +358 40 821 7511 juha.kalajanniska@go-on.fi

Löydä paikallinen yhteyshenkilösi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa yrityspalveluissa.

team-go-on
asiantuntijapalvelut
helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
jarvenpaa
kouvola
kotka
kuopio
lahti
lappeenranta
mikkeli
oulu
pirkanmaa
pori
raahe
rovaniemi
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi asiantuntijoidemme parhaat vinkit rekrytointiin!