Kotivara: Perheyrityksen pitää panostaa laatuun – Go On kokemuksia

Kotivara Oy on valmistanut hyvänmakuisia meetvursteja Oulussa jo yli 70 vuotta ja Go On Oulu toimii luottokumppanina henkilöstön rekrytoinnissa.

Kotivara tuottaa lihajalosteita omana tuotantonaan Suomeen sekä lähimaihin. Lisäksi yhtiö valmistaa kauppojen omia merkkejä. Kauppojen kanssa toimitaan myyntijaksoissa ja kaikki tuotteet pitää saada tuotettua sovitusti kauppojen hyllyille. Kilpailutus on jatkuvaa, joten myös työvoiman määrässä tarvitaan joustavuutta.

Olemme perheyritys ja haluamme joustavuutta, mutta kuitenkin niin että työntekijöitä arvostetaan ja kohdellaan hyvin. Haluamme toimia vastuullisesti sekä laadukkaasti myös työntekijöiden osalta, toteaa Kotivaran tuotanto-, laatu- ja logistiikkapäällikkö Timo Ukkola.

 

Kotivaran ja Go On Oulun yhteistyö on laadukasta ja savuntuoksuista

Koko Go On Oulun HR-henkilökunta on käynyt tehtaalla tutustumassa kuinka tuotteita kylmäsavustetaan ja millaisia työtehtäviä tehtaalla tehdään. Samoin kaikki pidempiaikaiseen työhön haastateltavat käyvät tehdaskierroksella.

Olen ollut tyytyväinen yhteistyöhön Go Onin kanssa. Suunnittelemme asioita yhdessä ja pitkäjänteisesti, mutta toisaalta tarvittaessa yhdellä puhelulla saa viidessä minuutissa apua ja rattaat pyörimään. Tunnetaan toisemme ja punainen lanka on molemmilla tiedossa, niin helppo toimia yhdessä, kertoo Ukkola.

 

Kotivara on arvostettu työnantaja ja puolin sekä toisin vastuullisuus on meille tärkeää. Samoin yrittäjävastuu paikallisina toimijoina yhdistää meitä, toteaa Go On Oulun yrittäjä Juha Lämsä ja kehuu samaan hengenvetoon Kotivaran meetvurstia maailman parhaaksi.

Vaikka savuaromi kuuluukin työsuhde-etuihin, niin savussa ei tehtaalla tarvitse työskennellä. Perinteinen tehdas on nykyään moderni, jossa automatiikka hoitaa savustusprosessin öisin ja päivisin työntekijät hoitavat muun tuotannon.

Avoin vuoropuhelu mahdollistaa tehokkaan rekrytointiputken

Kotivaralla vuokratyösuhteet ovat pääosin alkuun muutamasta kuukaudesta puoleen vuoteen, jonka jälkeen katsotaan tilannetta uudestaan. Tärkein yksittäinen tekijä työntekijöille on asenne, vaikka toki osaamiset ja koulutukset ovat tärkeitä. Talon tavoille kuitenkin koulutetaan alusta alkaen ja moni vuokratyöntekijä onkin saanut palkinnoksi vakituisen työn.

Yhteistyö toimii rekrykanavana, jossa netissä oleva CV-järjestelmä on hyvä. Siitä saa nopeasti tiedot hakijoista sekä kommentit esihaastatteluista. Niiden perusteella on helppo kutsua käymään tehdaskierroksella ja katsoa edetäänkö prosessissa.

Timo Ukkola kertoo Go Onin vahvuutena olevan avoimen vuoropuhelun ja toteaa etsineensä pitkäaikaista kumppania, johon voisi luottaa kaikissa tilanteissa.

Tutkin aikanaan paljon Go Onia ennen kuin heidät valittiin. Halusin ketterän ja yrittäjäpohjaisen toimijan. Go Onista heräsi positiiviset ajatukset ja se on toimijana sopivan kokoinen. Itselle tärkeintä oli, että työntekijöitä kohdellaan hyvin ja jos sattuu olemaan huolia tai murheita niin niihin vastataan ja palkat lisineen maksetaan ajoissa.

Hyvät työntekijät ovat tärkeä voimavara ja Go Onin yritysverkosto tuo lisäarvoa henkilöstökumppanuuteen

Go On Oulu panostaa myös asiakkaidensa verkostoitumiseen ja Ukkola kertoo tavanneensa muiden vuokratyötä käyttäviä yritysten ihmisiä. Avoin vuoropuhelu on auttanut eteenpäin omassa työssä ja apua on kysytty eri toimijoilta. Osa yrityksistä on samalla alalla, mutta ne eivät kilpaile keskenään vaan haasteita ratkotaan yhdessä.

Vuokratyö on hyvin yleistä elintarvikealalla kausi- sekä suhdannevaihteluiden myötä. Ukkolan mukaan vuokratyön arvostus on noussut vuosien varrella.

 

Nykyään ohjaan meille tulleet hakemukset ja ansioluettelot Go Onille. Eivät työnhakijat sitä enää ihmettele vaan tietävät, että rekrytointi on ulkoistettu. He ymmärtävät että asiat hoituvat ihan samalla tapaa ja jopa paremmin kuin me palkkaisimme väkeä itse.

Kotivara panostaa vuokratyöntekijöihin ja kouluttaa heitä alusta alkaen, koska ilman laadukkaita työntekijöitä olisi vaikea tuottaa laadukkaita tuotteita. He ovat yksi tärkeä voimavara menestyvän liiketoiminnan rakentamisessa.

Millainen soppa teille keitetään ja voisiko Go On olla auttamassa Sinunkin yritystäsi? Paikalliset Go On yrittäjät toimivat 22 paikkakunnalla ja ovat valmiina etsimään juuri teidän makuisia työntekijöitä.

Kotivaraa sekä muita Oulun alueen yrityksiä palvelee:

Juha Lämsä

yrittäjä / yksikönjohtaja, SHL, suorahakukonsultti +358 44 330 8810 juha.lamsa@go-on.fi

Löydä paikallinen yhteyshenkilösi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa yrityspalveluissa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lahti
mikkeli
oulu
lappeenranta
pori
pirkanmaa
raahe
rovaniemi
tornio
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
team-go-on
suorahaku

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi asiantuntijoidemme parhaat vinkit rekrytointiin!