Hyllykallion Kotipizza pyörii ilman yhtäkään omaa työntekijää – Go On asiakastarina

Seinäjoella Hyllykallion Kotipizzan koko henkilökunta on Go Onin vuokratyöntekijöitä, joka helpottaa yrittäjäpariskunta Kai ja Jaana Alasen arkea. 

Kyllähän tähänkin kaikenlaisia työnhakijoita suoraan tulee, mutta jos joku meille hakee suoraan, niin ohjataan Go Onille. Sieltä kautta hoidetaan haastattelut, työsopimukset ja palkanmaksu. Henkilöstövuokrauksella helpotamme omaa työtaakkaa ja vähennämme säätämistä, kertoo Kotipizza-yrittäjä Jaana Alanen.

Kotipizzassa työskentelee omistajapariskunnan lisäksi 7 työntekijää ja kaikilla on toistaiseksi voimassa olevat työsuhteet. Ainoa mikä vaihtelee, on minimituntimäärä, joka on jokaisen kanssa sovittu sopivaksi elämäntilanteen ja tarpeen mukaan. Muutama työntekijä on täysipäiväisenä ja osa tekee töitä esimerkiksi opiskelujen ohessa.

Meille on tärkeää, että työntekijöillä on samat palkat ja työehdot ihan kuin olisivat meidän omilla kirjoilla. Alkuun kun oli vielä omia työntekijöitä, niin jonkin verran keskenään vertailivat, että saavatko kaikki samalla tapaa. Aika nopeasti se kuitenkin loppui, kun kaikki täsmäsi, toteaa Kai Alanen.

Hyllykalliolle palkattiin alkuun yksittäisiä työntekijöitä, mutta vähitellen on siirrytty toimintamalliin, että kaikki työntekijät ovat vuokratyöntekijöitä.

Henkilöstökumppani ottaa pienen kertoimen palkan päälle, mutta toisaalta meille ei tule sitten enää mitään ylimääräisiä kuluja. Se on sellainen win-win-tilanne molemmille puolille ja helpottaa meidän arkeamme. Ei me tällä hetkellä edes mietitä, että otettaisiin ketään omille palkkalistoille.

Kotipizza ja Go On toimivat porttina työelämään

Kotipizzassa työtä tehdään elintarvikkeiden, rahan sekä asiakkaiden kanssa eli työssä oppii monipuolisia taitoja. Yrittäjäpariskunta kertookin, että usein heille tullaan töihin välivuodeksi tai opiskelujen ohessa. Osa toki viihtyy pidempäänkin.

Kyllä me ollaan ylpeitä siitä, että pystytään tarjoamaan nuorille töitä. Monille tämä on ensimmäinen työpaikka ja täältä sitten lähdetään eteenpäin työuralla. Eihän sitä ikinä ole iloinen, jonkun hyvän työntekijän lähtiessä, mutta toisaalta pääsevät urallaan eteenpäin.

Osa työntekijöistä saattaa lähteä esimerkiksi opiskelujen perässä toiselle paikkakunnalle, mutta kerran kun oppii hommat, niin Kotipizzoja löytyy mistäpäin Suomea tahansa. Itseasiassa Jaana ja Kai ovat kannustaneet myös muita Kotipizza-yrittäjiä käyttämään vuokratyöntekijöitä helppouden ja joustavuuden vuoksi.

Kyllä sitä silloin alussa mietimme, että onko meille sopivaa ja saako sieltä kunnon työntekijöitä. Lisäksi tietysti mietittiin kustannuksia, mutta hyödyt ovat isommat. Kysymyksiä oli ilmassa ja vuokratyöntekijöillä oli aiemmin huonompi maine, mutta nykyään henkilöstön vuokraaminen on ihan normaali toimintatapa.

Go On Seinäjoen toimintaan he ovat olleet todella tyytyväisiä ja kehuvat, että hyviä työntekijöitä esitellään heille, vaikka ei ole edes akuuttia tarvetta. Tärkeimpänä asiana nousee esiin, että Go On haastattelee paljon ihmisiä ja sieltä tarjotaan töihin sellaisia, jotka ovat ehkä jo aiemmin tehneet samoja töitä tai muutoin sopivia.

Kiva kun Marjo tai joku muu naisista laittaa viestiä, että nyt tuli tällainen työnhakija, joka on ennenkin tehnyt kotipizzaa tai se sopisi teille tosi hyvin. Eihän sitä muuten kuulisi tuollaisista valmiista tekijöistä, ellei olisi tällaista yhteistyötä. Mielellään aina ottaa työntekijän, joka osaa jo hommansa.

Haluatko eroon henkilöstöhallinnosta ja vain yhden laskun toteutuneiden työtuntien mukaan? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää henkilöstövuokrauksen hyödyistä juuri sinulle!

Petri työskentelee täysipäiväisesti kotipizzassa - palkka tulee Go Onilta

Olen nyt lähes vuoden ollut täällä ja suosittelen muillekin tutkailemaan vuokratyötä vaihtoehtona. Muuten tämä ei eroa mitenkään, kuin että palkka tulee Go Onilta eikä suoraan meidän yrittäjältämme.


Petri Kivi

Lue lisää

Seinäjoella sinua palvelevat

Anita Koskinen

asiakkuuspäällikkö, SHL +358 400 182 668 anita.koskinen@go-on.fi

Cici Julmala

HR-asiantuntija +358 40 180 3786 cici.julmala@go-on.fi

Löydä paikallinen yhteyshenkilösi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa yrityspalveluissa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lahti
mikkeli
oulu
lappeenranta
pori
pirkanmaa
raahe
rovaniemi
tornio
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
team-go-on
suorahaku

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi asiantuntijoidemme parhaat vinkit rekrytointiin!