HögforsGST on tuplannut tuotantotyöntekijöiden määrän Go Onin avulla

Valmiita tuotantotyöntekijöitä ei kouluteta missään, joten ammattilaiseksi oppiminen vie vähintään puoli vuotta.

Tehdaskierroksella tuotantojohtaja Tero Tikanmäki esittelee valoisaa ja uutta lämpölaitteita valmistavaa tehdasta. Tilojen esittelyn yhteydessä hän savolaisen leppoisasti toteaa: ”Cristian, Igor ja nuokin kolme tuolla ovat teidän kauttanne tulleita työntekijöitä.”

Kun aloitin täällä, niin meillä oli tuotannossa noin neljäkymmentä työntekijää ja tilat olivat paljon pienemmät. Nyt on tämä uusi tehdasrakennus ja tekijöiden määrä on kasvanut yhdeksäänkymmeneen, kertoo Tikanmäki.

 

Työntekijämäärän kasvu ei ole tapahtunut vuodessa tai kahdessa. Hyvien kokoonpanotyöntekijöiden löytäminen ja kouluttaminen on vaatinut pitkäjänteistä yhteistyötä. Leppäviralla toimivan tehtaan toiminta on vahvasti kausiluontoista ja lämmityslaitteiden sesonki käynnistyy aina kesän jälkeen. Silloin tehtaan pitää pyöriä täysillä, jotta asiakkaiden tarpeisiin pystytään vastaamaan. Kausityöntekijöiden rekrytointi sekä kouluttaminen aloitetaan jo keväällä.

Yhteistyö Lassen ja Sannan kanssa alkoi kymmenisen vuotta sitten muutaman kausityöntekijän rekrytoinnilla. Nykyään yhteistyö on ympärivuotista ja sitä kautta meille on tullut paljon hyviä työntekijöitä. Tuotannon kasvun myötä monet kausityöntekijät ovat jääneet taloon töihin pidemmäksi aikaa.

Vuokratyöntekijöillä tasataan alan kausivaihtelua, mutta samalla kausityöntekijöistä koulutetaan tekijöitä suoraan talon omille palkkalistoille. Högforsilla on kuitenkin tärkeää, että vuokratyöntekijät kuuluvat porukkaan ja osallistuvat esimerkiksi kaikkiin yrityksen tapahtumiin tasavertaisina työntekijöinä. Tikanmäen mukaan kokonaisuus on toiminut todella hyvin, joten myös henkilöstövuokrauksen kautta tulleiden työntekijöiden pysyvyys on ollut todella hyvä.

Työntekijät ovat viihtyneet täällä aina todella hyvin, ja monelle olemme onnistuneet luomaan pysyvän työpaikan tämän yhteistyön kautta, kertoo Go On Kuopion yrittäjä Lasse Mönkkönen.

Vuosi vuodelta kasvaneen yhteistyön myötä on syntynyt vahva henkilöstökumppanuus Go On Kuopion ja HögforsGST:n välille. Go On Kuopion HR-päällikkö Sanna Salmi kehuu, että tehtaalla osataan ennakoida tulevia tarpeita hyvin ja sen myötä löytyy myös sopivimmat työntekijät.

Hyvän yhteistyön myötä pystymme avaamaan työpaikat hyvissä ajoin. Högforssia pidetään hyvänä ja arvostettuna työpaikkana alueellaan ja työssäkäyntialue on varsin laaja, kertoo Salmi.

Tarvitsetko luottokumppania? Me hoidamme oikeat pelaajat oikeille paikoille joustavasti, luotettavasti ja paikallisesti. Ota yhteyttä, niin rakennetaan kumppanuus tukemaan liiketoimintaasi.

Kuopion alueella sinua palvelevat

Lasse Mönkkönen

yrittäjä / yksikönjohtaja, SHL +358 44 013 7170 lasse.monkkonen@go-on.fi

Sanna Salmi

HR-päällikkö, SHL (vanhempainvapaalla) +358 40 175 7224 sanna.salmi@go-on.fi

Maija Kallio

HR-asiantuntija, SHL +358 40 560 3013 maija.kallio@go-on.fi

Löydä paikallinen yhteyshenkilösi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa yrityspalveluissa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lahti
mikkeli
oulu
lappeenranta
pori
pirkanmaa
raahe
rovaniemi
tornio
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
team-go-on

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi asiantuntijoidemme parhaat vinkit rekrytointiin!