Go Onilta apua eläinlääkintäalan työntekijätarpeisiin

Eläinklinikka Viksu on itsenäinen yrittäjävetoinen eläinlääkäriasema, jonka yrittäjäeläinlääkäri Suvi Linkohaka perusti Sastamalaan vuonna 2007. Yhden eläinlääkärin klinikkana aloittanut Viksu on vuosien saatossa kasvanut neljän eläinlääkärin ja kuuden klinikkaeläinhoitajan yksiköksi. Toiminnan kasvaessa on myös yrityksen toimitiloja laajennettu viimeksi vuonna 2019, jolloin klinikalle toteutettiin kokonaan omat tilat kissojen hoitoa varten.

Itse suoritetut rekrytoinnit olivat osoittautuneet haasteellisiksi ja tarve hyville työntekijöille oli suuri keväällä 2021. Tuolloin Viksussa muistettiin Go On Pirkanmaan Jaakko Kauniston aiempi yhteydenotto klinikkaeläinhoitajien rekrytointikoulutusta koskien. Koulutusta ei koskaan toteutettu, mutta nimi oli jäänyt muistiin ja sitä kautta osattiin olla yhteydessä Jaakkoon klinikkaeläinhoitajan rekrytoinnin osalta.

– Meidän kannaltamme rekrytoinnit sujuivat mutkattomasti ja hyvät työntekijät löytyivät aiempiin rekrytointeihin verrattuna helposti, Eläinklinikka Viksun hallinnosta vastaava Teemu Myyrä kiittelee.

Varsinkin se, että hakemusten läpikäynti, yhteydenotot ja alkuvaiheen haastattelukierrokset jäävät pois helpottaa valtavasti. Saimme haastatteluun vain potentiaaliset hakijat, jolloin oli helppo edetä sopivien työntekijöiden kanssa, Viksun toimitusjohtaja Suvi Linkohaka jatkaa.

Go Onin näkökulmasta Eläinklinikka Viksun rekrytointiprosessissa osui moni asia kohdalleen.

– Tällainen varsin spesifi haku kun on kyseessä, niin on selvää, etteivät kanavat tule pullistelemaan sopivista hakijoista. Oikeilla hakukanavilla ja -teksteillä sekä ripauksella tuuria saatiin toivottu lopputulos aikaan, summaa Go On Pirkanmaan asiakkuuspäällikkö Jaakko Kaunisto.

Henkilöstöpalveluyrityksen kautta rekrytointi sopii Viksun toimintaan hyvin ja samalla epäonnistuneiden rekrytointien riski pienenee, kun asialla on alan ammattilaiset. Vuokratyöntekijöitä kohdellaan Viksussa täsmälleen samalla tavalla, kuin omiakin työntekijöitä. Lisäksi aina on mahdollista palkata aiemmin Go Onin kautta työskennellyt työntekijä omille kirjoille.

– En edes muista arjessa, että osa työntekijöistä ei ole meidän omia työntekijöitä. Oikeastaan sen huomaa ainoastaan siitä, että lähetän Go Onille raportit pari kertaa kuukaudessa. Muutoin ei ole mitään eroa onko työntekijä Viksun vai Go Onin kirjoilla, Teemu Myyrä toteaa.

 

Go On onnistui Viksun tapauksessa erottautumaan muista alan toimijoista omalla aktiivisuudellaan, olemalla yhteydessä ja jättämällä näin muistijäljen. Työurallaan myös IT-alalla toimineelle Myyrälle henkilöstöpalveluiden käyttö oli jo entuudestaan tuttua.

Ei minulle tullut aluksi edes mieleen, että henkilöstöpalveluja voisi hyödyntää myös eläinlääkintäalan työntekijätarpeisiin, mutta miksipä ei? Samat periaatteet pätevät rekrytointeihin niin tällä alalla, kuin muillakin aloilla.

Joustavan ja mutkattoman yhteistyön myötä Go Onista on jäänyt ammattimainen mielikuva.

– Ei olla kangistuttu prosesseihin, vaan kaikesta on voitu neuvotella. Go Onia voi ehdottomasti suositella ja olen suositellutkin jo meidän toimialamme yrityksille, joilla rekrytointitarpeita on ollut. Ilmeisesti hyviä työntekijöitä on löytynyt muuallakin Suomessa, Myyrä kertoo.

Henkilöstöpalveluiden käyttöä miettiville yrityksille Teemu Myyrällä on selkeät terveiset:

– Jos ei itse koe olevansa rekrytoinnin ammattilainen, niin ilman muuta suosittelen sen jättämistä ihmisille, jotka tekevät sitä työkseen. Itsekin rekrytointia jonkin verran harjoitelleena voin lämpimästi suositella rekrytointiprosessin ulkoistamista, Myyrä naurahtaa.

Lue lisää rekrytointipalveluistamme ja ota yhteyttä lähimpään Go On yrittäjääsi ja pyydä tarjous rekrytointiavusta!

Löydä paikallinen yhteyshenkilösi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa yrityspalveluissa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lahti
mikkeli
oulu
lappeenranta
pori
pirkanmaa
raahe
rovaniemi
tornio
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
team-go-on
suorahaku

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi asiantuntijoidemme parhaat vinkit rekrytointiin!