Finnmaster haki hyviä tekijöitä kasvavaan yritykseen

Finnmaster valmistaa laadukkaita luksusveneitä Kalajoella. Kaikki veneet tehdään suomalaisena käsityönä, joten myös yrityksen työntekijätarpeet ovat yksilölliset.

Syksyllä avatun uuden Go On Kalajoen yksikön kanssa rekrytointi- ja vuokratyöntekijäyhteistyö on sujunut mainiosti, kertoo Finnmasterin Kalajoen työnjohtaja Veli Kärjä. Finnmaster on lupaavassa kasvussa ja syksyllä tarvittiinkin lisää tekijöitä venetehtaalle. Yhteistyö Go Onin kanssa alkoi ensin kokonaisvaltaisella perehtymisellä yrityksen tilanteeseen ja tarpeisiin.

Käytännössä kävimme läpi, millaisia työntekijöitä olemme hakemassa. Go Onin paikallistiimi kävi tutustumassa tehtaaseen ja sen työtehtäviin sekä selvittämässä, millaisia ominaisuuksia työntekijältämme haluamme, Veli Kärjä kertoo.

Tulevilta työntekijöiltä haettiin ennen kaikkea oikeanlaista asennetta. Tapa tehdä töitä sekä taito tehdä käsillä ratkaisivat.

Venepuolelle on olemassa hyvin vähän ”valmiita tekijöitä”. Meille tärkeintä työntekijässä alusta saakka oli asenne, tapa ja halu tehdä töitä. Taidot voimme opettaa, mutta asennetta emme, Kärjä kiteyttää.

Rekrytointi toimikin oikein hyvin. Hakijoita oli kaiken kaikkiaan reilut kuusikymmentä, joista noin puolet kävivät ensin läpi Go Onin haastattelut. Go Onin ehdotukset sopivasta määrästä jatkohaastatteluihin kerrottiin Finnmasterille.

Meillä haastatelluista kahdeksan palkattiin. Heistä muutama jäi suoraan Finnmasterin kirjoille työntekijöiksi, loput ovat vuokratyöntekijöitä Go Onin kautta. Löysimme monta erilaista, hyvin suoriutuvaa tekijää, Kärjä kiittelee.

Vaikka korona sulki koko maan keväällä, Finnmaster jatkoi silti kasvuaan. Brändi on yhä kiinteästi kasvusuunnassa ja hyviä tekijöitä kaivataan Kärjän mukaan lähitulevaisuudessa lisää. Nyt rekrytoinnin kanssa ollaan jo toisella kierroksella.

Kun kaikki meni keväällä kiinni, ihmiset lähtivät joko metsään tai vesille. Kyllä se näkyi meilläkin. Meillä on tarkoituksena kasvaa läpi linjan ja haemme erilaisia tekijöitä tehtaan päästä päähän, laminoinnista leikkaukseen ja erilaisiin kokoonpanotöihin, Kärjä toteaa.

Tarvitsetko luottokumppania? Me hoidamme oikeat pelaajat oikeille paikoille joustavasti, luotettavasti ja paikallisesti. Ota yhteyttä, niin rakennetaan kumppanuus tukemaan liiketoimintaasi.

Go On laajensi toimintaansa Kalajoelle syksyllä 2020. Raahen ja Ylivieskan yksiköt yhdistivät voimansa ja palvelevat nykyään paikallisesti myös Kalajoella.

Uusi ympäristö ja alue on antanut meille uutta virtaa löytää yhteisiä toimintatapoja. Palvelemme täällä nyt kahdesta suunnasta ja Finnmasterin rekrytoinnit ovat lähteneet vauhdilla käyntiin, kertoo Go On Kalajoen yrittäjä Anna Koskela.


Anna Koskela

Yrittäjä, Go On Kalajoki

Löydä paikallinen yhteyshenkilösi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa yrityspalveluissa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lahti
mikkeli
oulu
lappeenranta
pori
pirkanmaa
raahe
rovaniemi
tornio
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
team-go-on
suorahaku

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi asiantuntijoidemme parhaat vinkit rekrytointiin!